Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Podpora Papežských misijních děl v ČR

Datum publikace19. 10. 2010, 16.00
TiskTisk

V souvislosti s letošní misijní nedělí (24. 10. 2010) uvádíme několik statistických údajů, z nichž vyplývá vynikající postavení České republiky v rámci Evropy.

Špindlerův Mlýn: Papežská misijní díla (PMD) znovu obnovila svoji činnost v České republice v roce 1993. Během komunismu byla jejich činnost zakázána. Je dobré si povšimnout, že i když se v Česku hlásí ke katolické víře menšina obyvatel, sbírky a dary na papežské misie řadí Českou republiku ve dvou ze třech Misijních děl mezi prvních deset zemí v Evropě.

Co se týká darů na sponzorování bohoslovců v misiích (Papežské misijní dílo sv. Petra apoštola) je Česko na 14. místě. Během Misijní neděle, kdy se v rámci Papežského misijního díla šíření víry vybírají finanční prostředky na podporu základní světové misijní činnosti církve, se výší sbírek dostává naše vlast na 10. místo. V rámci podpory Papežského misijního díla dětí je Česká republika na 8. místě. Vzhledem k tomu, že letos Misijní dílo dětí slaví u nás 10 let od znovuobnovení své činnosti, je umístění v první desítce zemí Evropy dobrým znamením. Uvedené skutečnosti dokazují zájem našich obyvatel o podporu papežských misií a pomoci potřebným světa. Řadíme se mezi země, jejichž systematická misijní práce důležitým způsobem odpovídá na problémy v misijních oblastech. V příloze naleznete finanční statistiky PMD a informace o tom, kam jsou letos směřovány finanční dary z ČR.

 

Ohlasy ze zahraničí na nový videoklip misijní neděle 2010

Letos poprvé připravila PMD v Česku multimediální DVD, které obsahuje: 7x VIDEO, 6x AUDIO, 210x FOTO17x INFO souborů. Součástí DVD je též nový klip, jehož anglická verze doslova obletěla celý misijní svět. Národní kancelář PMD v ČR ho totiž rozeslala všem národním kancelářím světa. Ohlasy, které následně ze zahraničí začaly přicházet, dokazují, že tento způsob misijní animace oceňují např. v Indii, Belgii, Anglii, Skotsku, Guyaně a Novém Zélandu. DVD je stále k dispozici v kanceláři PMD. Má pomoci k dobré přípravě a prožití říjnové Misijní neděle, lze ho využít ve farnostech, školách, společenstvích i rodinách - a to během misijního měsíce října a v průběhu roku.

 

Papežská misijní díla děkují všem, kdo misijní činnost jakýmkoliv způsobem podporují! (číslo účtu: 72540444/2700)

 

Více informací:

Papežská misijní díla

543 51Špindlerův Mlýn 33

tel/fax: 499 433 058

604 838 882

info@misijnidila.cz

www.misijnidila.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou