Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Církev chce lépe plnit své poslání

Datum publikace28. 10. 2010, 1.00
TiskTisk

Ve středu 27. 10. 2010 proběhl na našem webu rozhovor s Ing. Karlem Štíchou, ekonomem pražské arcidiecéze, o přetrvávající nutnosti vyřešení majetkového vyrovnání. Host odpovídal na předem položené otázky i na dotazy, které přicházely v průběhu rozhovoru.

Praha: Ing. Štícha v jedné z prvních odpovědí připomněl, že církev nežádá v jednání se státem o privilegia, jak bylo s nadsázkou uvedeno v oznámení tématu rozhovoru, ale o určitou spravedlnost. Získání ekonomické samostatnosti jí umožní lépe plnit své poslání.

Posílí se v souvislosti s navrácením majetku vliv církve? Bude schopna dobře se postarat o navrácený majetek? Na otázky tohoto druhu odpovídal Ing. Štícha jednoznačně kladně.

Jak reagovat na pochybnosti o vlastnictví majetku církví? Jak se daří komunikovat o této nesnadné problematice na veřejnosti? Bylo by možné postupovat v církevních restitucích  obdobným způsobem jako u fyzických osob? Např. i na tyto otázky odpovídal. Ing. Štícha.

Celý rozhovor najdete ZDE.   

 

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou