Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Česká biskupská konference vyjadřuje soustrast Japonsku

Datum publikace16. 3. 2011, 16.00
TiskTisk

Předseda České biskupské konference a pražský arcibiskup Dominik Duka zaslal v souvislosti s tragédií, která postihla Japonsko, jménem všech katolických biskupů České republiky soustrasný telegram J. E. panu Chikahitu Haradovi, velvyslanci Japonského císařství v Praze a Mons. Leu Junovi Ikenagovi, SI, předsedovi Japonské biskupské konference v Tokyu.

 

Vaše Excelence,

dovolte mi, abych Vám osobně / Jeho císařskému veličenstvu Akihitovi / japonským biskupů, věřícím / i všem obyvatelům vyjádřil svou upřímnou soustrast k tragédii, která postihla Vaši zemi. S hlubokou lítostí myslíme v modlitbách na všechny postižené, jejich rodiny a přátele. Charita v České republice okamžitě posílá jako malý výraz pomoci finanční částku a vypisuje sbírku pro občany České republiky.

Víme, že je to uprostřed velikosti této tragédie jen symbol našeho přátelství a soucitu. Ujišťuji Vás svou oddaností i jménem svých spolubratří, všech katolických biskupů této země, s nimiž jsem právě na duchovních cvičeních.

 

Mons. Dominik Duka OP

primas český a arcibiskup pražský

předseda České biskupské konference

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou