Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Jmenován papežský legát na celonárodní pouť v Prachaticích

Datum publikace18. 4. 2011, 15.15
TiskTisk

Svatý otec Benedikt XVI. dnes (18. dubna 2011) jmenoval filadelfského arcibiskupa kardinála Justina Rigaliho papežským legátem, který se jako zástupce papeže zúčastní 18. června 2011 Celonárodní pouti ke cti sv. Jana Nepomuka Neumanna v Prachaticích, jenž bude vyvrcholením oslav 200. výročí narození tohoto významného českého světce.

Jan Nepomuk Neumann se narodil 21. března 1811 v Prachaticích. Velkého ohlasu získal především ve Spojených státech, kde přijal kněžské svěcení a konkrétně ve Filadelfii byl také vysvěcen na biskupa. Dodnes je ve Spojených státech považován za zakladatele církevního školství. V českobudějovické diecézi je letos v rámci oslav 200. výročí narození J. N. Neumanna naplánována řada aktivit k jeho poctě a celonárodní pouť v Prachaticích bude jejich dovršením. Mše svaté se zúčastní papežský legát kardinál Rigali, ale i čeští a moravští biskupové, kteří si vybrali Prachatice jako místo svého pravidelného červnového plenárního zasedání  (16.-17. června 2011).   

Papežský legát je vyslancem a reprezentantem papeže s církevním či diplomatickým posláním, jenž je zmocněn, aby v papežově jménu jednal jako jeho osobní reprezentant. Legáta ustanovuje přímo papež.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou