Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papežský legát dnes dorazí do České republiky

Datum publikace15. 6. 2011, 16.08
TiskTisk

Dnes 15. června 2011  přistane na ruzyňském letišti papežský legát pro Národní pouť ke cti sv. Jana Nepomuka Neumanna, kardinál Justin Rigali, arcibiskup filadelfský. Před samotnou poutí jej čeká program v Praze a Prachaticích.

České Budějovice: Papežský legát, arcibiskup filadelfský, kardinál Justin Rigali dnes přilétá do České republiky, aby se mohl v sobotu 18.6. zúčastnit Národní pouti v Prachaticích. Kardinála Rigaliho jmenoval 18. dubna papež Benedikt XVI. svým papežským legátem, aby se jako zástupce Jeho Svatosti mohl zúčastnit 18. června 2011 Národní pouti ke cti sv. Jana Nepomuka Neumanna v Prachaticích.

Dnes, po uvítání českobudějovickým diecézním biskupem Mons. Jiřím Paďourem OFMCap. na pražském letišti, budou společně s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou sloužit mši svatou v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze od 18.00 hodin. Ve čtvrtek 16. června se zúčastní zasedání České biskupské konference v Prachaticích a v 18.00 bude sloužit mši svatou spolu se všemi biskupy na jihočeském poutním místě Lomec u Vodňan. V sobotu 18. června bude hlavním celebrantem a kazatelem Národní pouti, která vyvrcholí mší svatou v 10.00 hodin na prachatickém náměstí.

Národní pouť v Prachaticích se slaví u příležitosti 200. výročí narození sv. Jana Nepomuka Neumanna (28. března 1811 - 5. ledna 1860), který získal velký ohlas především ve Spojených státech, kde také přijal kněžské svěcení a ve Filadelfii byl vysvěcen na biskupa. Dodnes je ve Spojených státech považován za zakladatele církevního školství.

Papežský legát je vyslancem a reprezentantem papeže s církevním či diplomatickým posláním, jenž je zmocněn, aby v papežově jménu jednal jako jeho osobní reprezentant. Legáta ustanovuje přímo papež.

V sobotu 18.června 2011 ve 14.00 bude kardinál Justin Rigali k dispozici médiím v prostorách prachatické radnice.

Foto převzato

Autor článku: Mgr. Pavel Ambrož
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou