Lupa
Obsah Obsah
Portál

ČBK odsuzuje násilné útoky v Norsku

Datum publikace22. 7. 2011, 21.51
TiskTisk

Česká biskupská konference s pohnutím sleduje tragický vývoj událostí v Norsku. Rozhodně odsuzuje násilné teroristické útoky a vyzývá křesťany, aby se sjednotili v modlitbě za oběti této tragédie. Zároveň vyjadřuje hlubokou soustrast všem pozůstalým a soucití v těchto těžkých okamžicích s celým norským národem.

Norsko: V norské metropoli Oslu dnes přibližně o půl čtvrté odpoledne explodovala ve vládní čtvrti bomba, která zabila nejméně sedm lidí a způsobila desítkám osob těžká zranění. Další oběti zatím nejsou potvrzené. Exploze poničila řadu vládních budov včetně úřadu premiéra. Přibližně ve stejnou dobu začal na norském ostrově Uotya střílet muž v obleku policisty do účastníků, kteří se zde shromáždili na mládežnické konferenci Norské dělnické strany. Motiv těchto útoků zatím není jasný.

 

 

 

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou