Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Církve a stát se dohodly i na posledním bodu jednání

Datum publikace25. 8. 2011, 19.34
TiskTisk

Dnes se na Ministerstvu kultury ČR sešli opět představitelé církví a státu, aby projednali poslední bod, který chyběl ke konečné podobě návrhu zákona o částečném narovnání vztahů mezi církvemi a státem, tedy přechodném období, ve kterém bude ze strany státu postupně snižován příspěvek na provozní náklady církví.

Praha: Zástupci státní a církevní komise se dnes dohodli, že přechodné období bude trvat po dobu 17 let (namísto původních 20) a vejde v platnost po nabytí účinnosti zákona.  Po první tři roky tohoto období bude stát duchovním vyplácet příspěvek ve stávající výši a po dalších 14 let bude částka  vždy ročně klesat o 5%. Mezi jednotlivými církvemi a státem budou ohledně jejich závazků uzavřeny smlouvy.

 

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou