Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel Václav Havel

Datum publikace18. 12. 2011, 14.30
TiskTisk

Dnes ve věku 75 let zemřel poslední československý a první český prezident Václav Havel. Česká biskupská konference (ČBK) ústy svého předsedy vyslovuje jeho rodině a všem blízkým upřímnou soustrast.

Praha: Čeští a moravští biskupové děkují Bohu za život Václava Havla a velmi si cení všeho, co tento velký člověk, který se zasloužil o pád totalitního komunistického režimu, učinil pro naši zemi a celý národ.

Spisovatel a dramatik, jeden z prvních mluvčích Charty 77, vůdčí osobnost politických změn v listopadu 1989, poslední prezident Československa a první prezident České republiky, to jsou jen některé z významných životních rolí Václava Havla, který zemřel dnes 18. 12.2011 ráno. V posledních chvílích ho doprovázela manželka Dagmar Havlová a jedna ze sester boromejek, které se o něj v posledních měsících staraly. 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou