Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

18. října se budou děti na celém světě modlit za Sýrii

Datum publikace13. 10. 2017, 13.45
TiskTisk

Ve středu 18. října se budou děti na celém světě modlit za Sýrii. Stovky tisíc lidí se v devět hodin ráno obrátí k Bohu skrze modlitbu růžence. Papežská nadace Církev v nouzi vyzývá k účasti věřící, kdekoliv se budou nacházet.

Foto: Porte Aperte

Do akce „Milion dětí se modlí růženec“ je již přihlášeno přes 600 tisíc lidí v 70 zemích světa. Připojit se však může kdokoliv na místě, kde se bude 18. října nacházet.

Modlitba proběhne symbolicky v den památky sv. Pia z Pietrelciny. Ten jednou prohlásil: „Když se milion dětí bude modlit růženec, svět se změní.“

Podle pořadatelů je v současnosti ohrožen mír ve světě na všech úrovních. „Nebezpečí celosvětového ozbrojeného konfliktu vnímáme jako jedno z největších nebezpečí naší doby,“ uvádí Církev v nouzi. Jelikož se boj odehrává především na duchovní úrovni, je podle ní potřeba se modlit.

Úmysl modlitby zní: „Za děti ze Sýrie, nevinné děti nekončící války“. Organizátoři připomínají slova syrských patriarchů z července letošního roku, kteří upozornili právě dětské oběti konfliktu: „Již pět let jsou zraňovány, traumatizovány a zabíjeny brutální válkou. Mnoho z nich ztratilo své rodiče a všechno, co jim bylo drahé. Velmi mnoho dětí se narodilo během této války a nikdy nepoznalo, co je to mír. Jejich slzy a jejich utrpení křičí až do nebe.“

„Mnohým z těchto utrpení mohlo být zabráněno, kdybychom alespoň my, křesťané, opravdově žili Boží přikázání a vedli děti k modlitbě a svým příkladem k Bohu,“ dodává Církev v nouzi.

Pořadatelé též vyzývají k šíření iniciativy mezi děti, například ve farnostech nebo školách. Více naleznete na slovenských stránkách miliondeti.sk či mezinárodním webu www.millionkidspraying.org.

Nadace Církev v nouzi je celosvětovou dobročinnou a pastorační katolickou organizací, založenou v roce 1947 a povýšenou na nadaci papežského práva roku 2011. Zaměřuje se na hmotnou i duchovní pomoc trpícím a pronásledovaným křesťanům po celém světě. Nadace každoročně realizuje přes 6000 projektů v téměř 150 zemích. Podporuje ji více než 400 tisíc soukromých dárců z celého světa.

Aktivita „Milion dětí se modlí růženec“ vznikla v roce 2005 ve Venezuele. Od té doby se každoročně setkává s čím dál větším ohlasem.

(zdroj: Církev v nouzi)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou