Lupa
Obsah Obsah
Portál

5. ročník celostátní literární soutěže

Datum publikace22. 10. 2020, 14.45
TiskTisk

Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola sv. Anežky České v Odrách vyhlašuje 5. ročník celostátní literární soutěže 'Jak svatá Ludmila naše životy ovlivnila'.

V roce 2021 si připomeneme 1100 let od smrti svaté Ludmily. Jde o panovnici, během jejíhož života byly
položeny základy ke christianizaci Čech. Svatá Ludmila byla silná a statečná žena, je označována jako opatrovnice chudých a patronka všech matek. Právě této mučednici je věnovaný aktuální ročník literární soutěže církevních středních škol a druhého stupně víceletých gymnázií.

Kategorie A – úvaha nebo článek s úvahovými prvky, rozsah práce je stanovený minimálně na 250 slov
(maximum 350 slov)
Kategorie B – jakýkoli lyrický útvar, rozsah práce je stanovený minimálně na 5 strof
Mějte prosím na paměti, že v práci by měl dominovat duchovní rozměr inspirovaný životem svaté Ludmily.
Soutěžit se bude ve dvou věkových a uměleckých kategoriích:
Kategorie A – próza (1. – 4. ročníky SŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií)
Kategorie B – poezie (1. - 4. ročníky SŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií)

Školní kolo je v režii jednotlivých škol. Do 31. 12. 2020 prosím zašlete jednu nejlepší práci z kategorie A a jednu nejlepší práci z kategorie B (každá škola tedy odevzdá 2 práce) na e-mail literarnisoutez@post.cz
Práce nám zasílejte ve formátu dokumentu word či pdf. První strana by měla obsahovat následující: název školy, jméno žáka, název díla a útvar, kategorii, třídu a rok narození žáka, e-mailový kontakt na žáka, jméno a e-mail vedoucího učitele.
Vyhlášení výsledků proběhne na jaře 2021 (termín sdělíme), v hodnotící komisi usednou učitelé českého jazyka a literatury a školní kaplan ze Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy svaté Anežky České v Odrách.

Soubory ke stažení

Autor článku: Mgr. Marta Vacušková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou