Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

7. celosvětová adorace a modlitba v sobotu 21. listopadu

Datum publikace19. 11. 2020, 15.00
TiskTisk

Kardinál Péter Erdő, arcibiskup arcidiecéze ostřihomsko‑budapešťské a generální sekretář 52. mezinárodního eucharistického kongresu (IEC2020) zve věřící po celém světě ke společné modlitbě a adoraci v sobotu před slavností Ježíše Krista Krále, 21. listopadu 2020.

Foto: Tamas Papp

Tento rok vzhledem k pandemii se mohou účastníci připojit k celosvětové adoraci ze svých domovů skrze individuální modlitbu, růženec a čtení bible a mohou dát najevo svou účast zapsáním jména a poštovního směrovacího čísla na webovou stránku události, která je přístupná v osmi jazycích.

Kardinál Péter Erdő zve účastníky následujícími slovy:

„Když Ježíš Kristus odcházel od svých učedníků, poslal je do celého světa, aby hlásali evangelium. Slíbil, že s nimi bude „po všecky dny, až do skonání tohoto věku“. Je s námi ve svém učení, ve svém milosrdenství, ve svých svátostech, ale především při slavnosti eucharistie a v Nejsvětější svátosti, kterou uctíváme i mimo mši svatou. V sobotu před slavností Ježíše Krista Krále, 21. listopadu, opět zveme každého k celosvětové adoraci. V současné epidemii se účastníci mohou připojit ze svých domovů osobní modlitbou. Zúčastněte se také této společné adorace, připojte se se svou farností, svou komunitou a rodinou! Ať je tato celosvětová adorace dalším krokem našich příprav na 52. Mezinárodní eucharistický kongres v Budapešti a kéž opět zažijeme obnovující Boží lásku.'

Každý rok se na vigílie slavnosti Ježíše Krista Krále a v sobotu týdne slavnosti Těla a Krve Páně koná celosvětová adorace, neboť oba svátky jsou úzce spojeny s eucharistií. Předešlé tři roky se neustále zvyšoval počet účastníků a míst, která se k této akci připojila, jak si můžete vidět i na mapě na webových stránkách.

Minulý listopad se věřící modlili dohromady v 1118 lokalitách v 54 zemích. Letošní rok, v současné epidemiologické situaci, se budeme modlit za sebe navzájem, aby se naše víra posílila a abychom žili křesťanský život, který bude svědectvím o Bohu.

52. mezinárodní eucharistický kongres se uskuteční v září příštího roku v Budapešti. Jedním z jeho hlavních cílů bude vydávat svědectví o Boží lásce.

Pokud se chcete připojit k adoraci před Nejsvětější svátosti ve své farnosti nebo komunitě, zaregistrujte se online nebo se přidejte k některé z lokalit na těchto stránkách!

Zdroj: www.iec2020.hu

Autor článku: TS ČBK
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou