Veřejné prohlášení předsednictva Konferencí mužských a ženských řeholí v ČR

Předsednictvo obou konferencí podporuje prohlášení předsedy České biskupské konference arcibiskupa Jana Graubnera k některým kandidaturám do poslanecké sněmovny ze dne 27. 7. 2021.
Publikováno: 3. 8. 2021 9:15

Foto: Vojtěch Hlávka, Člověk a Víra

Jsme znepokojeni politickou angažovaností paní Lipovské a pana Nerušila ve prospěch radikálních politických uskupení „Volný blok“ a SPD. Toto naše znepokojení je o to větší, že se ve svém působení zaštiťují některými křesťanskými hodnotami vytrženými z kontextu celkového křesťanského pohledu na svět. Tím dle našeho názoru křesťanství zneužívají a matou mnohé věřící, což nemůžeme přejít mlčením.

Apelujeme proto, aby zmínění kandidáti do poslanecké sněmovny své působení jak v politice tak Radách našich veřejnoprávních medií nespojovali s křesťanstvím a naší katolickou Církví.

Modlíme se, ať Pravda a Láska v našem národě zvítězí!

Autor článku:
TS ČBK