Lupa
Obsah Obsah
Portál

128. plenární zasedání ČBK se uskuteční ve Špindlerově Mlýně

Datum publikace13. 10. 2021, 14.45
TiskTisk

Čeští a moravští biskupové i představitelé mužských a ženských řádů se sejdou na svém 128. plenárním zasedání, které se bude konat ve dnech 18. - 20. října 2021 na Erlebachově boudě ve Špindlerově Mlýně. Zasedání se bude účastnit i apoštolský nuncius arcibiskup Charles D. Balvo.

Biskupové budou mimo jiné debatovat o ekonomické situaci v organizacích, které spadají pod gesci katolické církve. Detailněji se budou věnovat přípravám na návštěvu ad limina, která se uskuteční ve Vatikánu od 8. do 14. listopadu 2021. Zabývat se budou také podněty z komisí rad a samozřejmě Synodou 2021 - 2023, jejíž diecézní fáze bude zahájena 17. října 2021. 

Veřejnost je zvána k účasti na mši svaté, kterou budou čeští a moravští biskupové koncelebrovat v kostele sv. Petra ve Špindlerově Mlýně v úterý 19. října v 18.00 hodin. Hlavním celebrantem bude královéhradecký biskup Jan Vokál; kazatelem biskup Martin David, apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze. 

Média budou informována o závěrech jednání tiskovou zprávou.

Autor článku: Monika Klimentová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou