Lupa
Obsah Obsah
Portál

Materiály expertní komise

Datum publikace25. 3. 2014, 22.15
TiskTisk

Dle veřejného příslibu uveřejňujeme, po dnešním (25. března 2014) jednání expertní komise zástupců církví, náboženských společností, ČSSD a ANO, materiály obou částí komise. Jde o dokumenty, které byly v průběhu vzájemného setkávání od prosince roku 2013 vypracovány a projednány oběma stranami.

Praha: V prvním přiloženém dokumentu najdete materiál strany církví a náboženských společností (CNS), který byl zpracován pro druhé setkání v pražské Liboci. Je v něm mj. zrekapitulován vývoj tvorby legislativy napravující některé majetkové křivdy komunistických vlád vůči církvím a náb. spol.

Druhým textem je dokument ČSSD a ANO, ve kterém uvedené instituce sdělují své výhrady k podobě zákona 428/2012 Sb. (o částeč. majetk. vyrovnání).

Na základě projednání druhého dokumentu vznikl třetí text, ve kterém církve a náboženské společnosti vyvracejí námitky obsažené v tomto materiálu ČSSD a ANO. Všechny předložené námitky církevní část komise odmítá. Takovýto postoj církví a náboženských společností je v souladu s výstupem z jednání ekonomických expertů, kteří se na separátním setkání sešli v minulém týdnu. Tito zástupci stran, politických hnutí, církví a náb. společností se zde shodli na tom, že finanční částky pro majetkové vyrovnání státu s církvemi nebyly nadsazeny.

(ilustrační foto)

 

Soubory ke stažení

velikost 551 KB
velikost 275 KB
Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou