Prohlášení České biskupské konference k Usnesení Evropského parlamentu ze dne 17.9.2009

Česká biskupská konference (ČBK) svým prohlášením reaguje na to, že někteří poslanci Evropského parlamentu (EP) prosadili přijetí Usnesení Evropského parlamentu ze dne 17. září 2009, ve kterém je Litevská republika jako člen EU vyzývána k tomu, aby revidovala litevský Zákon na ochranu nezletilých osob před škodlivým vlivem zveřejňovaných informací.
Publikováno: 13. 10. 2009 15:00

Praha: Cílem tohoto zákona je chránit děti a mládež před přímým šířením zveřejňovaných informací, které propagují homosexuální, bisexuální nebo polygamní vztahy, jelikož mají škodlivý vliv na rozvoj nezletilých osob.

Česká biskupská konference upozorňuje, že toto usnesení Evropského parlamentu je varovným signálem, neboť upírá členských státům EU jejich suverénní právo, chránit jejich občany ˗ děti a mládež ˗ a podporovat rodiče při jejich výchově.

Česká biskupská konference připomíná, že zdravý vývoj dětí a mládeže je podmínkou pro další existenci jednotlivých evropských národů.

Text prohlášení naleznete v příloze.