Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prohlášení České biskupské konference k Usnesení Evropského parlamentu ze dne 17.9.2009

Datum publikace13. 10. 2009, 15.00
TiskTisk

Česká biskupská konference (ČBK) svým prohlášením reaguje na to, že někteří poslanci Evropského parlamentu (EP) prosadili přijetí Usnesení Evropského parlamentu ze dne 17. září 2009, ve kterém je Litevská republika jako člen EU vyzývána k tomu, aby revidovala litevský Zákon na ochranu nezletilých osob před škodlivým vlivem zveřejňovaných informací.

Praha: Cílem tohoto zákona je chránit děti a mládež před přímým šířením zveřejňovaných informací, které propagují homosexuální, bisexuální nebo polygamní vztahy, jelikož mají škodlivý vliv na rozvoj nezletilých osob.

Česká biskupská konference upozorňuje, že toto usnesení Evropského parlamentu je varovným signálem, neboť upírá členských státům EU jejich suverénní právo, chránit jejich občany ˗ děti a mládež ˗ a podporovat rodiče při jejich výchově.

Česká biskupská konference připomíná, že zdravý vývoj dětí a mládeže je podmínkou pro další existenci jednotlivých evropských národů.

 

Text prohlášení naleznete v příloze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou