Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava Česká Bible v průběhu staletí

Datum publikace13. 10. 2009, 12.00
TiskTisk

Výstava o České Bibli a jejím vývoji v průběhu staletí se koná od 12.10. do 13.11.2009 v Liberci. Jde o prezentaci biblických překladů do češtiny od cyrilometodějské doby až po současnost.

Liberec: Výstava reprezentuje vývoj překladů Písma svatého v rozsahu více než 11-ti století. Expozice originálních Biblí rukopisných, tištěných i na multimediálních nosičích je doplněna ukázkou digitalizovaných iluminovaných rukopisů z XV. století, dále dějinami Bible, biblickými  mapami a filmovou projekcí.

Tento interaktivní projekt obsahuje řadu dalších doprovodných programů, včetně obrazů našich světoznámých umělců, odborných přednášek  i  koncertů, ale také pořadů pro mládež. Výstava byla realizována v různých obměnách již na 29 místech u nás i v zahraničí. 

Záštitu převzali kardinál Miloslav Vlk, arcibiskup pražský a primas český, Ing. Jiří Kittner, primátor Liberce, MUDr. Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu ČR a Ing. Jan Březina, poslanec Evropského parlamentu. Součástí projektu je doprovodný program, přednášky a koncerty.

Vernisáž s úvodním slovem Mons. Josefa Koukla, emeritního biskupa litoměřického, Ing. Jiřího Kittnera, primátora Liberce, MUDr. Přemysla Sobotky, předsedy Senátu Parlamentu ČR, Aleny M. Kubíčkové, ředitelky projektu, a dalších hostů se uskutečnila v pondělí 12.10. Už 30. výstava, tentokrát v libereckém Radničním sklípku na náměstí Dr. E. Beneše, je otevřena vždy od pondělí do soboty od 10.00 do 17.00 hodin.

 

Více informací, doprovodný program a fotografie:

http://www.liberec.cz/scripts/detail.php?id=39869

 

Foto nahoře:

http://www.regiony24.cz/26-67060-v-podzemi-liberecke-radnice-zacala-vystava-ceska-bible-v-prubehu-staleti

 

TS ČBK informovala Alena M. Kubíčková

e-mail: a.kubickova@volny.cz

mob.:  +420 606 408 333

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou