Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Chudoba škodí i naší duši

Datum publikace11. 10. 2010, 10.00
TiskTisk

Rada Iustitia et Pax České biskupské konference, jejímž předsedou je pražský světící biskup Václav Malý, vydává doklument, kterým se připojuje k letošní celoevropské iniciativě boje s chudobou a sociálním vyloučením.

Praha: Současná společenská atmosféra nám mediálně předkládá řadu nejrůznějších návrhů a zároveň i odpovědí, jak by to mělo vypadat kolem nás a s námi. Většina z nás si však klade spíše otázky, na něž si neumíme právě nyní odpovědět, protože se týkají budoucnosti. A tak nás nemohou uspokojit některá kladná evropská konstatování či předkládané statistiky, jako například nedávné poukazování na to, že méně chudých důchodců než Česko má už jen Lucembursko. To, že evropsky srovnatelně chudých je v naší zemi jen 9% obyvatelstva není důvodem k tomu, abychom fenomén chudoby raději decentně  nekomentovali. Evropská komise a členské státy EU vyhlásily rok 2010 Rokem boje s chudobou a sociálním vyloučením. Vzaly si  za cíl poukázat na to, jak těžce chudoba a sociální vyloučení postihuje každodenní život mnoha Evropanů a nacházet řešení k jejich zmírnění. Přijmout skutečnost chudoby a pochopit ji ve všech souvislostech současných i do budoucnosti je úkolem každého občana.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou