Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Program prezidentky Hnutí fokoláre Marie Voce v Praze

Datum publikace17. 5. 2011, 13.00
TiskTisk

Příletem do Moskvy dne 13. května 2011 zahájila prezidentka Hnutí fokoláre Maria Voce svou letošní čtvrtou zahraniční cestu do zemí bývalého sovětského bloku. Ve dnech 19. – 25. května navštíví Českou republiku a v pátek 20. května ji na pražském arcibiskupství přijme arcibiskup Dominika Duka OP.

Praha (CZ): Prezidentka Hnutí fokoláre Maria Voce zahájila 13. května 2011 v ruském hlavním městě svou letošní čtvrtou zahraniční cestu do zemí bývalého sovětského bloku. Ve dnech 19. – 25. května  navštíví v České republice Prahu a od 25. do 31. května zavítá do Maďarska, Budapešti. Do Říma se vrátí 31. května.

Maria Voce se v jednotlivých zemích setká s komunitou Hnutí fokoláre. Mezi významná setkání v Moskvě patří také přijetí u arcibiskupa Mons. Paola Pezziho a apoštolského nuncia Mons. Ivana Jurkoviče.

Do Prahy přiletí ve čtvrtek 19. května 2011 večer. V pátek 20. května si dopoledne prohlédne citadelu Pakt, která se rozkládá na území pražské městské části Vinoř. Odpoledne ji na pražském arcibiskupství přijme arcibiskup Dominika Duka, a poté si prohlédne katedrálu sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

V sobotu 21. května se dopoledne setká v Národním domě Na Smíchově se členy Hnutí fokoláre z České republiky, k nimž se odpoledne připojí široká veřejnost, aby si společně připomněli desáté výročí návštěvy zakladatelky Hnutí fokoláre Chiary Lubichové v Praze, kdy vyhlásila projekt nové evangelizace Zlatá Praha.

V neděli 22. května se Centrum Mariapoli ve Vinoři zaplní mladými lidmi, kteří se těší na dialog s Marií Voce. Pondělí 23. května bude patřit setkání s fokolarínkami a fokolaríny v Centru Mariapoli ve Vinoři. V úterý 24. května je dopoledne vystřídají kněží z Hnutí fokoláre a odpoledne členové rady Hnutí fokoláre v České republice. Ve středu 25. května dopoledne odlétá Maria Voce do Budapešti.

Hnutí fokoláre působí v zemích bývalého komunistického bloku od roku 1961. Mons. Otto Spülbeck, biskup z Lipska, nabídl Chiaře Lubichové v červenci 1960 práci pro fokolaríny-lékaře v diecézních nemocnicích z důvodu nedostatku lékařů. Před padesáti lety, přesně 13. května 1961, přijeli první fokolaríni do Lipska. Díky osobním kontaktům se Hnutí rychle šířilo z východního Německa do tehdejšího Československa, Ruska, Litvy a dalších zemí komunistického bloku. Dnes je Hnutí ve všech zemích této oblasti.

Kontakt: Irena Sargánková, 604 935 872, irena.sargankova@focolare.cz  Více informací najdete na webových stránkách www.focolare.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou