Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sekce pro mládež ČBK zasedala v Brně a Osové Bítýšce

Datum publikace14. 4. 2012, 17.51
TiskTisk

Opět po dvou měsících proběhlo ve dnech 11. - 12. dubna 2012 pravidelné zasedání Sekce pro mládež ČBK na biskupství v Brně a v Diecézním centru života mládeže Mamre v Osové Bítýšce. Sešlo se celkem 50 členů Diecézních center pro mládež a další spolupracovníci zapojení do příprav Celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou.

Brno/Osová Bítýška: Přípravy na Celostátní setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou se zintenzivňují. Během zasedání informovali zodpovědní o vývoji konkrétních přípravných týmů.

Na zasedání se mluvilo také o duchovní přípravě. Pro následující měsíce vznikla brožurka s inspiracemi pro duchovní přípravu.  

Čtvrteční zasedání se věnovalo přípravám na Světový den mládeže v Riu de Janeiro v roce 2013.

P. Jan Balík předal nejčerstvější informace, které se dozvěděl na setkání Papežské rady pro laiky v Římě, kde se sešlo 45 hnutí a 100 zástupců biskupských konferencí. Hodnotilo se proběhlé madridské setkání a hovořilo se také o přípravě setkání v Rio de Janieru v Brazílii.  

Členové DCM také diskutovali o závěrech, které vznikly na Fóru mládeže a směřování pastorace mládeže do budoucnosti. Pokračováním diskuzí o pastoraci mládeže bude i setkání nazvané Kolokvium mládeže, na které pozval odborníky na pastoraci mládeže Mons. Tomáš Holub.

Sekce pro mládež bude opět organizovat tuto pouť pro mladé lidi z ČR.  Z organizačních důvodů bude třeba se včas přihlásit, nejpozději do 31. ledna 2013.

Na setkání je přihlášeno již přes 950 účastníků a mnozí biskupové přislíbili svoji účast.

Kromě duchovního programu zde bude spousta přednášek z různých oblastí, např. Víra a duchovní život, Křesťan a svět, Vztahy, Sexualita a manželství, Média a další. Vedoucí týmu, který se bude starat o hosty a přednášející - Vojtěch Jurásek prozradil: „Účastníci se již nyní mohou těšit na více než 100 přednášejících, např. na Marka Orko Váchu, Mirka Šimáčka, Tomáše Holuba, Ludmilu Lázničkovou, Pavla Šupola, Jaroslava Maxe Kašparů, Stanislava Juránka, Kateřinu Lachmanovou, Hanu a Petra Imlaufovy. Na čtvrtek se připravuje hudební a kulturní odpoledne, kdy by proběhlo celkem 14 vystoupení – např. místní scholy Biskupského gymnázia, SBM, Bétel, Harmonia Laudes, mladý houslový virtuos Josef Špaček  a také muzikál Tarzan či evangelizační divadlo Raněný pastýř.“

Na sobotu 18. 8. zveme všechny rodiny na Pouť rodin. Po dopoledním programu, mši svaté s otcem biskupem Vojtěchem Cikrlem bude možnost vydat se na jednu z 15 poutních cest. Cesty budou různě dlouhé od 2,5 - 13 km a zejména kulturně, sportovně a duchovně zaměřené. Doporučujeme rodinám, aby se zcela nezávazně přihlásily na našich webových stránkách www.zdar2012.signaly.cz.

Organizace setkání je dosti finančně náročná. Díky sponzorům a veřejné sbírce ale může být cena pro účastníky snížena na jedenáct set korun a pro ty, kteří se přihlásí a zaplatí včas, dokonce na devět set padesát korun.

Na podporu setkání vznikla veřejná sbírka (sbírkový bankovní účet UniCreditbank, č. účtu 2107334165/2700), která je registrovaná u Magistrátu hlavního města Prahy a také iniciativa „ Magnetka na Žďár“. Magnetky by měly být k dispozici ve farnostech či na Diecézních centrech pro mládež. Koupí magnetky s vyobrazením některého ze žďárských kostelů v hodnotě 50 Kč podpoříte toto setkání.

Další zasedání Sekce pro mládež se bude konat 6. - 7. června 2012 v olomoucké arcidiecézi.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou