Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Konference o mládeži nabídne prostor pro dialog a reflexi

Datum publikace13. 11. 2012, 10.58
TiskTisk

Ve dnech 29. – 30. listopadu 2012 se do Prahy-Vinoře sjedou pracovníci s mládeží z celé České republiky, aby společně diskutovali o možnostech předávání evangelia mladým lidem. Hlavním tématem letošní Konference o mládeži je „Aktuální stav pastorace mládeže, její perspektivy a komplementarita“.

Praha: Konference o mládeži je určena všem zodpovědným za pastoraci mládeže v celé České republice. Zúčastní se jí jak zasvěcené osoby, kněží, řeholníci a řeholnice z nejrůznějších řádů, tak laičtí pracovníci arci/diecézních center mládeže či církevních škol, členové občanských sdružení a hnutí. Chybět však nebudou ani sami mladí lidé, kteří ve svém volném čase jako dobrovolníci organizují různé akce a aktivity pro rozvoj svých vrstevníků.

Konferenci zahájí úvodní referáty Michala Podzimka, odborného asistenta na Katedře filosofie, proděkana pro studium a zároveň poradce pro studenty na Technické universitě v Liberci, a Michala Kaplánka, pastorálního teologa a ředitele JABOKu – Vyšší odborné školy sociálně pedagogické a teologické v Praze. Na konferenci promluví také českobudějovický biskup Pavel Posád, který je od září 2012 novým delegátem České biskupské konference pro mládež. Hostem konference bude i generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub.

Jádrem setkání budou diskuze v menších skupinkách. Zodpovědní za práci s mládeží v jednotlivých hnutích či řeholích při nich budou reflektovat svou činnost, vzájemně se inspirovat a společně hledat nové možnosti. „Často si naříkáme, že v církvi není prostor pro diskusi a dialog. Konference proto nabídne prostor pro kultivovanou a otevřenou výměnu pohledů a hledání cest,“ objasňuje smysl konference Jan Balík, ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference, která konferenci pořádá.

Účastníci se budou zamýšlet mj. nad novými možnostmi předávání evangelia mládeži prostřednictvím hudby, filmu a internetu či nad úlohou křesťanstvím inspirovaných volnočasových aktivit. Reflektovat budou také výzvy vzájemné spolupráce mezi různými subjekty, působícími na poli pastorace mladých lidí v rámci jednotlivých diecézí i celé České republiky. Prezentovány budou rovněž možné způsoby prožívání Roku víry s mladými lidmi.

Konference o mládeži se koná pravidelně jednou za rok. Letos se uskuteční již poosmnácté. Stejně jako loni ji bude hostit Centrum Mariapoli v Praze – Vinoři.

 

Kontakt a informace pro média:

Lenka Češková, tisková mluvčí Konference o mládeži

mobil: +420 733 755 891

e-mail: maddalena.ceskova@gmail.com

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou