Lupa
Obsah Obsah
Portál

V. brněnské bioetické dny

Datum publikace4. 2. 2013, 10.30
TiskTisk

Ve dnech 3. a 4. května 2013 se pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho uskuteční v jihomoravské metropoli konference s mezinárodní účastí na téma ochrana počínajícího života -  v pořadí již 5. brněnské bioetické dny. Přihlášky je možné získat na adrese bioetika@bioetika.cz.

Brno: Moravskoslezská křesťanská akademie, Kolegium katolických lékařů, Diecézní Charita Brno, Bioetické centrum Hippokrates, Rada pro bioetiku ČBK a další instituce pořádají v Brně ve dnech 3. a 4. května 2013 mezinárodní konferenci V. brněnské bioetické dny s tématem ochrana počínajícího života. Záštitu nad konferencí převzal  brněnský biskup Mons. ThLic.Vojtěch Cikrle.

Program konference:

Kdy začíná individuální lidský život?

Prof. MUDr. Augustin Svoboda, CSc.

Hormonální antikoncepce a etika

PharmDr. Jozef Laurinec, Ph.D.

 Je potrat pomocí přípravku RU-486 pro ženu šetrnější?

Prof. MUDr. Květoslav Šipr, CSc.

 Sociální práce a ochrana života. Příklady z praxe.

Doc. PhDr. Pavel Navrátil, Ph.D.

 Pracovník ve zdravotnictví a výhrada svědomí.

Panelová diskuse. Koordinuje Mgr. Jaroslav Duda

 

V průběhu konference se uskuteční valná hromada nově ustaveného občanského sdružení Lékárníci pro život.

Přihlášky a podrobnější informace na elektronické adrese: bioetika@bioetika.cz.

Konferenční poplatek zahrnuje Sborník z konference a při úhradě do 10.  března 2013 činí 200 Kč, při pozdější úhradě 250 Kč.

Přihlášky se odesílají co nejdříve e-mailem na elektronickou adresu: bioetika@bioetika.cz, nebo poštou na adresu: Hippokrates, Míčkova 59,

614 00 Brno.

Soubory ke stažení

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou