Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nabízet náctiletým čas a přijetí – 20. konference o mládeži

Datum publikace28. 11. 2014, 16.14
TiskTisk

Ve dnech 27. – 28. listopadu 2014 se v Praze konala dvacátá Konference o mládeži pořádaná Sekcí pro mládež ČBK. Sešli se zde zástupci 49 řeholí, hnutí, církevních škol a různých skupin, které pracují s mládeží, a zástupci diecézních center pro mládež. Konference byla letos výjimečná velkou účastí zástupců nekatolických církví.

'Odpovědnost za nové generace. Jak předávat víru současným náctiletým?' Tak znělo téma letošní konference. Ve čtvrtek dopoledne byly představeny úspěšné způsoby práce s věkovou skupinou 12 - 15 let.

„Vytvářejme pro mladé lidi lákavé a atraktivní aktivity i prostředí, a zároveň vhodnou formou předávejme kvalitní obsah,“ vyzval ředitel festivalu United Petr Húšť.

Účastníci si vyslechli zkušenosti ze skautingu, které přednesla sestra Fidelis Dana Jakšičová z Kongregace Školských sester de Notre Dame. O systematické práci ve spádové oblasti promluvila Ivanka Čiháková. Festival United představil jeho ředitel Petr Húšť. Zkušenosti s dívčím časopisem IN popsala šéfredaktorka Marie Stejskalová. Mgr. Zdislava Vyvozilová představila projekt Etické výchovy ve školách, která je v souladu s křesťanskými zásadami. V závěru vystoupil P. Radek Gottwald a mluvil o práci salesiánů v Brně-Žabovřeskách.

Co nemáš, nepředáš, příklad a život vychovatele je nezastupitelný, zaznělo v rámci jedné z diskuzí.                         

Veškeré příspěvky byly následně účastníky podrobně probrány v diskuzních skupinách. Večer na konferenci slavil mši svatou biskup Mons. Karel Herbst. Druhý den konference se nesl v duchu přednášky Hany Imlaufové na téma: 'Co náctiletí potřebují a čím žijí'.

„Podstatné je nabízet náctiletým čas a přijetí, neodmítnout rozhovor ani o půlnoci, když se vám to vůbec nehodí,“ vybídla účastníky Hana Imlaufová.

Závěry konference naleznete v příloze.

(autor: Anna Bekárková)

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou