Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel P. Josef Malůš SDB

Datum publikace16. 6. 2010, 21.30
TiskTisk

V úterý 15. 6. 2010 zemřel salesián P. Josef Malůš. Působil v duchovní správě v Mariánských Lázních, ve Skalné a v Chebu, potom jako pedagog na Teologické fakultě Jihočeské univerzity (TF JU) v Českých Budějovicích.

Prachatice: P. Josef Malůš se narodil 28. srpna 1929 ve Všechovicích. Po II. světové válce nastoupil do noviciátu v Hodoňovicích, kde v roce 1946 absolvoval první řeholní profesi. Věčné sliby složil 22. července 1961 v Praze. Na kněze ho vysvětil biskup Schaffran 18. února 1968. Působil v Mariánských Lázních, ve Skalné a v Chebu.

Od podzimu roku 1993 P. Malůš vyučoval na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Loni v říjnu odešel do prachatického hospice, kde se o něj do konce jeho života staraly sestry boromejky. Rozloučení proběhne v úterý 22. června 2010 v 16.00 hodin ve farním kostele sv. Jiljí v Bystřici pod Hostýnem.

 

P. Jan Stuchlík SDB

 

 Logo: http://www.sdb.cz/

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou