Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Materiály expertní komise

Datum publikace25. 3. 2014, 22.15
TiskTisk

Dle veřejného příslibu uveřejňujeme, po dnešním (25. března 2014) jednání expertní komise zástupců církví, náboženských společností, ČSSD a ANO, materiály obou částí komise. Jde o dokumenty, které byly v průběhu vzájemného setkávání od prosince roku 2013 vypracovány a projednány oběma stranami.

Praha: V prvním přiloženém dokumentu najdete materiál strany církví a náboženských společností (CNS), který byl zpracován pro druhé setkání v pražské Liboci. Je v něm mj. zrekapitulován vývoj tvorby legislativy napravující některé majetkové křivdy komunistických vlád vůči církvím a náb. spol.

Druhým textem je dokument ČSSD a ANO, ve kterém uvedené instituce sdělují své výhrady k podobě zákona 428/2012 Sb. (o částeč. majetk. vyrovnání).

Na základě projednání druhého dokumentu vznikl třetí text, ve kterém církve a náboženské společnosti vyvracejí námitky obsažené v tomto materiálu ČSSD a ANO. Všechny předložené námitky církevní část komise odmítá. Takovýto postoj církví a náboženských společností je v souladu s výstupem z jednání ekonomických expertů, kteří se na separátním setkání sešli v minulém týdnu. Tito zástupci stran, politických hnutí, církví a náb. společností se zde shodli na tom, že finanční částky pro majetkové vyrovnání státu s církvemi nebyly nadsazeny.

(ilustrační foto)

 

Soubory ke stažení

velikost 551 KB
velikost 275 KB
Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou